Blog

Kryzysy wyzwalają kreatywność. Jednak najpierw jest strach i rozpacz. Rozmowa z Izabelą Kielczyk

Jedną z najbardziej poszkodowanych branż w pandemii jest sektor gastronomiczny. Część przedsiębiorców od razu po pierwszym lockdownie zaczęło sprzedawać posiłki na wynos, inni wykazali się kreatywnością i weszli w dowóz śniadań czy kawy w niskich cenach tylko dlatego, by utrzymać najbardziej cennych pracowników i mieć środki na opłatę czynszu.

Jednak wielu restauratorów musiało zamknąć swoje biznesy, to bardzo trudne, sporo osób musiało zmienić pracę – często poniżej swoich aspiracji.  Dlatego niezwykle ważne jest zadbanie o swoją psychikę. Bo obecnie mierzymy się z kryzysem, jakiego jeszcze nie było. Człowiek w sytuacji kryzysu ma ogromną zdolność adaptacyjną psychologiczną i zaczyna myśleć kreatywnie, co jest oczywiście okupione również pewnymi startami.

O tym jak ten czas przetrwać biznesowo ale przede wszystkim mentalnie? Więcej:  https://www.horecatrends.pl/gastronomia/114/kryzysy_wyzwalaja_kreatywnosc_jednak_najpierw_jest_strach_i_rozpacz,7167.html

Nasze zalety
Smak stworzony z pają!
Bellako to rodzinna firma produkująca przyprawy od blisku 30 lat.
Najlepszy wybór
Jakościowe przyprawy
To pełen wachlarz przypraw do ulubionych przez Polaków potraw, sprawdzają się doskonale jako dodatki do pizzy, gyrosa, szerokiego asortymentu…
Informacje o cookies
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić lepszą jakość przeglądania.
Dowiedz się więcej o tym, jak korzystamy z plików cookie i jak możesz zmienić swoje ustawienia.