Powszechnie wiadomo, że ryby są wartościowym składnikiem diety. Przede wszystkim dostarczają kwasów omega-3 i pełnowartościowego białka, ale także jod, żelazo, fosfor, magnez i potas oraz witaminy A, D i E. Wszystkie te składniki mają wpływ na zdrowie i prawidłowy rozwój. Dzieciom ryby powinno się podawać od najmłodszych lat a dietetycy zalecają spożywanie jej co najmniej 2-3 razy w tygodniu. Jednak w Polsce powszechnie pokutuje mit niesmacznej ryby i niezmiernie rzadko gości ona na rodzinnych stołach Polaków.
W Bellako mamy sposoby na zmianę tej sytuacji, ponieważ znamy sposoby na pyszne rybne dania!
W najnowszym numerze Magazynu Przemysłu Rybnego Izabela Kielczyk podpowiada jakich przypraw i mieszanek Bellako można użyć aby wyczarować smakowitą rybę dla całej rodziny. Wybierzmy naturalne przyprawy i aromaty Bellako – delikatne, ale nadające smakowity zapach i podnoszące walory smakowe. Sprawdźcie w naszej ofercie! 🙂